Minusta

Nimeni on Janina Pohju ja olen syntynyt vuonna 1990. Kotipaikkakuntani on Kotka. Kotkan lisäksi olen asunut Hveragerðissä Islannissa, Helsingissä, Märstassa Ruotsissa, Vantaalla, Pietarissa Venäjällä, Lappeenrannassa, Aucklandissa Uudessa-Seelannissa sekä Vaasassa.

Koulutukseni
Olen HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun matkailun liikkeenjohdon restonomi vuosimallia 2014. Suuntautumisopintoni on yrityksen vastuullinen liiketoiminta ja opinnäytetyöni käsittelee kaupunkibrändäyksen menestystekijöitä. Olen valmistunut ylioppilaaksi 2010 ja matkailuvirkailijaksi 2009.

Työhistoriani
Työhistoriani kattaa toimimista mm. eläintenhoitajana, ryhmänohjaajana, hotellivirkailijana, museo-, ratsastus- ja lentokenttäoppaana, palveluneuvojana, tuntiopettajan sijaisena, terveysalan asiakaspalvelijana, B2B-asiakaspalvelijana, vastaanottovirkailijana, promoottorina sekä itsenäisenä edustajana.

Asiakaskuntani on siis ollut hyvin laaja ja olet voinut hyvinkin asioida kanssani joko paikan päällä tai puhelimitse. Tutuimmaksi ns. suurelle yleisölle olen varmaankin tullut museohöyryjäänmurtaja Tarmon oppaana.

Harrastukseni
Elämäni aikana harrastuksiini ovat kuuluneet baletti, ratsastus, salibandy, thainyrkkeily ja eläinsuojelu. Tällä hetkellä harrastan thainyrkkeilyä eli muay thaita. Vuodesta 2015 lähtien olen yhä enenevässä määrin kiinnostunut itsensä kehittämisestä sekä johtamisesta.

Kokemushistoriani eläinten kanssa
Eläimet ovat kuuluneet elämääni aina. Lapsuuden kyläpaikoissa hakeuduin aina seurustelemaan talouden lemmikkien kanssa. Lähes kaikki lapsuuden lomat olen viettänyt sukulaisteni maatilalla lehmiä hoitamassa. Yläasteikäisenä kulutin vapaa-aikani kotieläinpihalla koirien, kissojen, nautojen, kyyhkysten, ankkojen, kanien, kanojen, hevosten, ponien, aasin, lampaiden, vuohien, sikojen, minipossujen sekä näiden jälkikasvujen kanssa. Sanomattakin on selvää, että aikuisiällä elämääni rikastuttavat omat lemmikit. Omien lemmikkien lisäksi olen saanut kunnian tutustua tuhansiin eläinkohtaloihin- erityisesti kissoihin – eläinsuojeluharrastukseni kautta.

Elämänfilosofiani
Suurin unelmani on tehdä asioita siksi, että haluan, eikä siksi, että minun täytyy. Suurin tavoitteeni taas on tehdä elämästäni oman unelmani näköinen ja auttaa muita tekemään samoin.

Veganismi
Olen ollut vegaani vuodesta 2014. Alunperin syyni olivat eettiset, mutta myöhemmin mukaan tuli myös terveydellinen sekä ympäristönäkökulma. En käytä ruokavaliossani eläinperäisiä tuotteita. Muilta osin pyrin päivittäisessä elämässäni välttämään eläinperäisten tuotteiden käyttöä mahdollisimman paljon – tähän kuuluvat esimerkiksi vaatteet, kengät, laukut, kosmetiikka yms.

Pyrin valinnoillani rahoittamaan sellaisia tuottaja ja palveluita, jotka edistävät eläinten hyvinvointia ja kasvipohjaisten tuotteiden käyttöä. En käy kohteissa, joissa tehdään voittoja eläinten kustannuksella, esimerkiksi delfinaariot, akvaariot, sirkukset, kotieläinpihat ja eläintarhat.

Kiitos, että olet mukanani matkalla!